Pénznyerőgépek
Játékgépek
ZENEGÉPEK KIALAKULÁSÁNAK TÖRTÉNETE

Az automata és kézi hajtású zenegépek története sok száz évvel ezelőtt kezdődött, több nemzet, ország vallja magáénak a kintorna feltalálását. Fejlődésük a felvilágosodás korától a II. világháborúig kíséri és hűen tükrözi a társadalom, a technika és a művészetek fejlődését.

A zenélő automaták és szerkezetek története összekapcsolódott olyan nagy emberekkel, mint Leonardo da Vinci, Athanasius Kircher, a tudós jezsuita páter vagy a magyar Kempelen Farkas. Észak-Olaszországban, a Németalföldön, Szászországban kiterjedt ipara volt a zenélő automatáknak. Egyes cégek csak a dobozok, sípok készítésével, míg mások a zeneművek kottázásával, szöges hengerekre, papírcsíkokra, bádogkorongokra történő átírásával foglalkoztak.

A XVIII. sz. végétől ezekből az országrészekből kezdtek elterjedni egész Európában. A szerkezetekkel együtt a gyártóhelyek vállalkozó kedvű polgárai is a gépekkel tartottak, működtetve, kezelve őket. Nem véletlen, hogy egyes országokban Orgona Italineri-nek, Orgona Barbierinek hívták a kintornát. A gépezetek - és velük a kintornások - az óceánon is átkeltek, észak- és Dél-Amerikában mai napig szeretettel őrzik emléküket. A legegyszerűbb, néhány sípos - családi otthonokban működtetett - madárorgonáktól a templomi zenészt helyettesítő automatákon keresztül a szekér nagyságú, dobokat, cintányérokat, húrokat megszólaltató zenegépig számtalan fajtáját ismerjük.

A mai zenegépek PC alapúak és mp3 formátumú zenék lejátszására alkalmasak. A vendégltóegységekben történő kihelyezésüket támogatja megfelelő design-nal ellátott külsejük, így a zenegép nem csak jó hangulatot teremt a vendéglátó helyen, de feldobja azt megjelenésével.

Források:
http://verklis.uw.hu/
http://www.muzsikalomuzeum.huFŐOLDAL CÉGÜNKRŐL AJÁNLATKÉRÉS KARRIER IMPRESSZUM
Minden jog fenntartva: EUROGAME Kft. Tel. 06 30-9470-304 Email cím: info@eurogame.hu Készítette: Design Web Stúdió